RSS


Το πιο εξελιγμένο ρομποτικό όχημα, το Curiosity, ξεκίνησε το Σάββατο το ταξίδι του για τον Άρη, με αποστολή να καθορίσει για πρώτη φορά αν ο κόκκινος πλανήτης θα μπορούσε να φιλοξενήσει ζωή. Η εκτόξευση του Curiosity (ή Mars Science Laboratory, δηλαδή «Επιστημονικό Εργαστήριο Άρη», όπως είναι η επίσημη ονομασία του), έγινε στις 17:02 του Σαββάτου (ώρα Ελλάδας) από το Ακρωτήριο Κανάβεραλ της Φλόριντας. Αναμένεται ότι θα φτάσει στον Άρη στα μέσα Αυγούστου του 2012.

Το όχημα έχει βάρος 900 κιλά και είναι μακράν το βαρύτερο και μεγαλύτερο από τα ρομπότ που έχουν σταλεί μέχρι σήμερα στην επιφάνεια του πλανήτη. Είναι επίσης το πιο εξελιγμένο τεχνολογικά αφού διαθέτει δέκα επιστημονικά όργανα. Το Curiosity «είναι πραγματικά ένα ξεχωριστό ρομπότ, οι ικανότητες του οποίου ξεπερνούν οτιδήποτε είχαμε στείλει μέχρι σήμερα σε πλανήτες του ηλιακού συστήματός μας», δήλωσε η υποδιευθύντρια επιστημονικών αποστολών της αμερικανικής διαστημικής υπηρεσίας Nasa.

Το ρομπότ διαθέτει έξι ρόδες, κάμερες υψηλής ακρίβειες, ένα μετεωρολογικό σταθμό και ένα λέιζερ που του δίνει τη δυνατότητα να εξερευνά αντικείμενα σε απόσταση επτά μέτρων. Άλλα όργανα θα μελετούν το περιβάλλον με σκοπό να εντοπίσουν μόρια μεθανίου, ενός αερίου που συνδέεται συχνά με την παρουσία ζωής στη Γη και το οποίο έχει ήδη παρατηρηθεί στον Άρη από ένα αμερικανικό διαστημικό σκάφος. Θα γίνουν επίσης μετρήσεις της ακτινοβολίας που θα μπορούσε να επηρεάσει μελλοντικές επανδρωμένες αποστολές στον Άρη.

Το συνολικό κόστος της αποστολής, συμπεριλαμβανομένης και της εκτόξευσης, θα φτάσει τα 2,5 δισεκατομμύρια δολάρια.

Αφού διασχίσει 570 εκατομμύρια χιλιόμετρα μέσα σε οκτώμισι μήνες, το Curiosity θα προσγειωθεί τον προσεχή Αύγουστο στους πρόποδες ενός όρους ύψους 5.000 μέτρων, μέσα στον κρατήρα Γκέιλ του Άρη. Η αποστολή του θα διαρκέσει δύο γήινα έτη και βασικός στόχος του θα είναι να διαπιστώσει αν στο παρελθόν επικρατούσαν στον πλανήτη συνθήκες κατάλληλες για την ανάπτυξη ζωής.

Ο κρατήρας Γκέιλ «προσφέρει μια θαυμάσια ευκαιρία για να ελεγχθούν διαφορετικά περιβάλλοντα, ενδεχομένως ευνοϊκά για την ανάπτυξη ζωής», είπε ο Τζον Γκρότσινγκερ, επιστημονικός διευθυντής της αποστολής στο Τεχνολογικό Ινστιτούτο της Καλιφόρνιας, εξηγώντας ότι οι γεωλογικοί σχηματισμοί και τα φυσικά στοιχεία που υπάρχουν εκεί είναι γνωστό πως σχηματίζονται με την παρουσία ή τη ροή νερού.

Για την προσγείωση του Curiosity στον Άρη η Nasa ανέπτυξε μια νέα μέθοδο αφού το ρομπότ είναι πολύ βαρύ για να χρησιμοποιηθούν αερόσακοι που θα απορροφούσαν τους κραδασμούς της πρόσκρουσης. Αρχικά θα ανοίξει ένα αερόστατο και κατόπιν μια μηχανή εξοπλισμένη με πυραύλους θα ενεργοποιηθεί για να οδηγήσει με ασφάλεια το ρομπότ στο έδαφος.

Πηγή: Fimotro

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Ξαναρχίζει η αναζήτηση εξωγήινων


Μετά από τετράμηνη διακοπή λόγω έλλειψης των αναγκαίων κονδυλίων, το διάσημο πρόγραμμα αναζήτησης εξωγήινης νοημοσύνης SETI ξανάρχισε να λειτουργεί χάρη σε περίπου 2.300 «πρόθυμους» που κατέθεσαν τον οβολό τους και συνέβαλαν για να συγκεντρωθεί το ποσό των 200.000 δολαρίων.

Με τα χρήματα αυτά, το μεγάλο ραδιοτηλεσκόπιο Άλεν του προγράμματος, «άναψε» και πάλι τις αντένες του - τουλάχιστον για ένα χρονικό διάστημα, οπότε το χρηματοδοτικό πρόβλημα αναμένεται να προκύψει και πάλι, καθώς λόγω της οικονομικής κρίσης έχουν δυσκολέψει οι εποχές για τέτοιες «πολυτέλειες».

Στη «συμμαχία των προθύμων» συμμετείχε και η γνωστή ηθοποιός Τζόντι Φόστερ, η οποία είχε πρωταγωνιστήσει το 1997 στην κινηματογραφική ταινία «Επαφή», μια μεταφορά του ομώνυμου βιβλίου του διάσημου αστρονόμου Καρλ Σαγκάν, όπου μια νεαρή ερευνήτρια των άστρων «πιάνει» πράγματι ένα εξωγήινο σήμα (στην πραγματικότητα, δυστυχώς, οι εξωγήινοι δεν έχουν ακόμα εμφανιστεί!).

Η Φόστερ έχει - στην καριέρα και την προσωπική της ζωή - δείξει μεγάλο ενδιαφέρον για τους εξωγήινους και έχει δηλώσει ότι κάποια στιγμή θα σκηνοθετήσει ένα σχετικό φιλμ επιστημονικής φαντασίας.

Τον Απρίλιο, ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός SETI είχε ανακοινώσει ότι ξέμεινε από χρήματα, καθώς σταμάτησε η χρηματοδότησή του από το πανεπιστήμιο της Καλιφόρνιας Μπέρκλεϊ, τον συνιδρυτή της Microsoft Πολ Άλεν (του οποίου το όνομα φέρει η διάταξη των 42 συνδυασμένων αντενών διαμέτρου έξι μέτρων η κάθε μια) και άλλους χορηγούς.

Έτσι, αναζητήθηκαν επειγόντως νέοι υποστηρικτές, μέχρι που η όλη προσπάθεια ευοδώθηκε και τα τηλεσκόπια βγήκαν από την «ύπνωσή» τους. Η διάταξη τηλεσκοπίων ΑΤΑ (Allen Telescope Array) του SETI, που λειτουργεί από το 2007 με επικεφαλής τον αστρονόμο Σεθ Σόστακ, είναι ουσιαστικά η πρώτη που είναι σχεδόν αποκλειστικά αφιερωμένη στην αναζήτηση σημάτων από κάποιο εξελιγμένο εξωγήινο πολιτισμό.

Χρήματα δόθηκαν από πολλά μέρη του κόσμου, κυρίως μέσω διαδικτύου, όμως τα 200.000 δολάρια δεν επαρκούν για να εξασφαλίσουν τη βιωσιμότητα του προγράμματος, καθώς φτάνουν μόνο για μέχρι το τέλος του 2011. Έτσι, ήδη αναζητείται η υποστήριξη πιο ισχυρών και μόνιμων χορηγών, όπως της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Π. Δρακόπουλος.

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Μυστηριώδη φώτα στον ουρανό της Ιντιάνα, στις 20 Ιουνίου 2011


Πρόσφατη δραστηριότητα UFO - Αυτό το παράξενο φωτεινό ιπτάμενο αντικείμενο βιντεοσκοπήθηκε στον ουρανό πάνω από την Ιντιάνα στις Η.Π.Α. τη Δευτέρα 20 Ιουνίου 2011.

Η μαρτυρία του αυτόπτη μάρτυρα, του οποίου το όνομα δεν αποκαλύφθηκε από τις τοπικές Αρχές, έχει ως εξής: Η ώρα ήταν περίπου 23:00 μ.μ. Βγήκα στην πίσω αυλή του σπιτιού μου για να κάνω τσιγάρο. Παρατήρησα ένα παράξενο φως με πορεία από νότο προς βορρά να πλησιάζει στο σημείο που βρισκόμουνα και να συγκλίνει λίγο ανατολικά. Συνέχισε να μεγαλώνει και να γίνεται πιο λαμπερό και δεν μπορούσα να ξεχωρίσω τελικά αν ήταν πορτοκαλί, κίτρινο ή λευκό, καθώς έμοιαζε να πάλλεται και οι φωτοσκιάσεις του μεταβάλλονταν συνεχώς. Από την πρώτη στιγμή κατάλαβα ότι κάτι ασυνήθιστο συμβαίνει. Μπήκα στο σπίτι και πήρα αμέσως την κάμερά μου. Βγαίνοντας έξω άρχισα να φιλμάρω και ταυτόχρονα έκανα ζουμ όσο μού επέτρεπε ο φακός. Κοιτάζοντας στην ανώτατη μεγέθυνση συνειδητοποίησα απόλυτα ότι πράγματι επρόκειτο για ένα εντελώς αφύσικο φαινόμενο. Είχε πολλά κυκλικά σημάδια - επάλληλους κύκλους - στην επιφάνειά του κι αυτοί οι κύκλοι άλλαζαν, περιστρέφονταν και στο τέλος εξαφανίζονταν. Η έκταση πάνω από την οποία πετούσε το αντικείμενο είναι γεμάτη φάρμες και χωράφια. Φίλμαρα με μια sony handycam dcr-sr68. Αυτό καθαυτό το γεγονός μού φάνηκε πολύ παράξενο από μόνο του, αλλά ειλικρινά δεν είναι η πρώτη φορά που βλέπω κάτι τέτοιο εδώ. Στο παρελθόν έχω κάνει (δύο φορές) αναφορά για παρόμοιο γεγονός, ωστόσο τότε δεν πρόλαβα να τραβήξω βίντεο ή φωτογραφίες. Τώρα, όμως, βρέθηκα καλύτερα προετοιμασμένος.

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Αφιέρωμα του National Geographic στους εξωγήινους και τους αρχαίους πολιτισμούς


Δείτε αυτό το πολύ ενδιαφέρον ντοκιμαντέρ του National Geographic σχετικά με τους εξωγήινους και τους αρχαίους πολιτισμούς της γης. Μέχρι πού μπορούν οι διάφορες δοξασίες περί εμφάνισης εξωγήινων κατά την αρχαιότητα, να ευσταθούν; Πόσο όλα αυτά αποτελούν αποκυήματα της φαντασίας των λαών; Απαντήσεις με επιστημονική υπευθυνότητα και νέα στοιχεία, βρίσκονται στο βίντεο αυτό.

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Ελεγχόμενη είδηση περί UFO στη Μύκονο


Τις τελευταίες μέρες κάνουν το γύρο του διαδικτύου οι φήμες περί θέασης Α.Τ.Ι.Α. στην Μύκονο! Πιθανότατα όμως πρόκειται περί ψευδών ειδήσεων και κάτι τέτοιο εμείς δεν μπορούμε να το υιοθετήσουμε ως αληθινό, διότι στηρίζεται σε μία και μοναδική μαρτυρία, ενός (ή ενδεχομένως δύο, όπως προκύπτει από τα παρακάτω) ατόμου.

Πιο συγκεκριμένα, μια ομογενής δημοσιογράφος, ονόματι Δώρα Ταβλαρίδη, η οποία αρθρογραφεί στην αυστραλιανή έκδοση της ηλεκτρονικής εφημερίδας Daily Telegraph (παρακλάδι του γνωστού βρετανικού κολοσσού στον χώρο του Τύπου), ισχυρίζεται ότι είδε ιπτάμενο αντικείμενο άγνωστης ταυτότητας να αιωρείται για μερικά δευτερόλεπτα πάνω από κεντρικό αυτοκινητόδρομο στη Μύκονο!

Η ομογενής δημοσιογράφος οδηγούσε το αυτοκίνητό της συνοδευόμενη από φίλη της, κατευθυνόμενη προς την πόλη της Μυκόνου για νυχτερινή διασκέδαση, όταν όπως υποστηρίζει είδε εντελώς ξαφνικά μπροστά στο οπτικό της πεδίο τον «ιπτάμενο δίσκο». «Δεν ήταν ούτε κομήτης, ούτε αεροπλάνο, ούτε πουλί. Ήταν ένα UFO που μας άφησε άφωνες», έγραψε στη στήλη της η κα. Τσαβδαρίδη.

Παρά τη σοβαρότητα της μαρτυρίας της όμως, κανένας πολίτης της Μυκόνου, ούτε πολύ περισσότερο και οι Αρχές με τις οποίες ο γράφων επικοινώνησε πρωί-πρωί σήμερα, αναφέρουν κάτι σχετικό. Παρακολουθούμε ωστόσο το γεγονός και, αν υπάρξουν νέα δεδομένα, θα σας ενημερώσουμε άμεσα.

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Το FBI επιβεβαιώνει την ύπαρξη UFO


Ένα υπόμνημα που θέλει να αποδείξει ότι ιπτάμενοι δίσκοι έκαναν «βόλτες» στη γη και έπεσε στο Νέο Μεξικό πριν από το 1950 έχει δημοσιευθεί από το FBI.

Το FBI έχει ανεβάσει χιλιάδες αρχεία που είναι διαθέσιμα σε μια νέα διαδικτυακή πηγή που ονομάζεται The Vault. Ανάμεσά τους είναι ένα υπηρεσιακό σημείωμα προς τον διευθυντή του από τον Guy Hottel, που ήταν ειδικός πράκτορας υπεύθυνος του γραφείου στον τομέα της Ουάσιγκτον το 1950.

Στο υπόμνημα, που έχει ως θέμα «Ιπτάμενοι Δίσκοι», αποκαλύπτει ότι η Πολεμική Αεροπορία είχε δηλώσει ότι «τρεις» ιπτάμενοι δίσκοι είχαν εμφανιστεί στο Νέο Μεξικό.

Ο ερευνητής δίνει πληροφορίες σε έναν ειδικό πράκτορα, υποστηρίζει η υπηρεσία. Το FBI στο έγγραφο που δίνει στην δημοσιότητα έχει λογοκρίνει τόσο το όνομα του πράκτορα όσο και την ταυτότητα του ερευνητή.

Αυτό που περιγράφεται έχει κυκλικό σχήμα με περίπου 50 μέτρα διάμετρο.

Ο ιπτάμενος δίσκος έπεσε στο Νέο Μεξικό, γιατί η κυβέρνηση έχει ένα ραντάρ μεγάλης ισχύος σε αυτόν τον τομέα και πιστεύεται ότι αυτή η συσκευή παρενέβη στον μηχανισμό ελέγχου του δίσκου.

Επίσης μια φωτογραφία που ακόμη ερευνάται εάν είναι αληθινή και φέρεται ότι δείχνει έναν από τους εξωγήινους του Roswell και έχει τραβηχτεί το 1947. Η πόλη του Roswell στο Νέο Μεξικό απέκτησε αρκετή φήμη μετά από τις εκτεταμένες αναφορές ότι ένας ιπτάμενος δίσκος είχε συντριβεί εκεί το 1947.

Ένα άλλο σημείωμα που δημοσιεύθηκε στον ίδιο ιστότοπο (1947) υποστηρίζει ότι ένα αντικείμενο «που παρουσιάζεται ως ιπτάμενος δίσκο» είχαν πέσει κοντά στο Roswell.

Ο δίσκος είχε «εξαγωνικό σχήμα» και «μπλέχτηκε σε ένα μπαλόνι από ένα καλώδιο», σύμφωνα με το υπόμνημα, που είχε την ένδειξη «Επείγον», με αποδέκτη τον διευθυντή του FBI.

Πηγή: Zougla.gr.

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Βάση UFO στον Άρη φωτογράφισε η NASA


Αυτή την εικόνα (αριστερά) από τον πλανήτη Άρη δημοσίευσε η επίσημη ιστοσελίδα της NASA. Έχει ληφθεί από το εξερευνητικό διαστημικό ρομπότ «Mars Rover Spirit» το Δεκέμβριο του 2010, καθώς εξερευνούσε ένα βραχώδες βουνό στον Κόκκινο Πλανήτη.

Στο παραπάνω video, δε γίνεται καμία επέμβαση στην εικόνα, παρά μόνο μεγέθυνση της εικόνας της NASA και υποδείξεις με κίτρινα κυκλάκια τα σημεία που πρέπει να προσέξουμε.

Φαίνεται καθαρά, μεγάλη πύλη εισόδου-εξόδου τεχνητής κατασκευής, γεωμετρικού σχήματος «Π», καθώς και στην κάτω δεξιά γωνία ξεχωρίζει(γυαλίζει) μεταλλική κατασκευή, σχήματος ιπταμένου δίσκου.

Παρατηρήστε επίσης στην πύλη εισόδου κάθετες μπάρες-κάγκελα ή τουλάχιστον κάτι που μοιάζει με κάγκελα.

Στην πρόσοψη δε του λείου βράχου, υπάρχουν πολλές μαύρες τρύπες ίσης απόστασης η μία από την άλλη(αεραγωγοί;).


  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Πρωτοφανής ηλιακή έκρηξη προβληματίζει τους επιστήμονες


Εκτεταμένα μπλακάουτ στις τηλεπικοινωνίες και την ηλεκτροδότηση θα μπορούσε να προκαλέσει μια έκρηξη που καταγράφτηκε στην επιφάνεια του Ηλίου.

Η έκρηξη -στο μέγεθος του πλανήτη Δία- σημειώθηκε τα ξημερώματα της 15ης Φεβρουαρίου και έχει ήδη αρχίσει να επηρεάζει τις ραδιοεπικοινωνίες. Μάλιστα, όπως προειδοποιούν οι αμερικανικές αρχές, θα μπορούσε να προκαλέσει εκτεταμένες βλάβες μέσα στα επόμενα 24ωρα.

Το φαινόμενο, που ονομάζεται στεμματική εκτίναξη μάζας, θα «χτυπήσει» την μαγνητική ασπίδα της Γης. Λόγω της καταιγίδας φορτισμένων σωματιδίων, το Βόρειο Σέλας θα μπορούσε να κατέβει μέχρι τη Βρετανία.

Η ηλιακή έκλαμψη που απειλεί τη Γη είναι η ισχυρότερη που έχει καταγραφεί τα τελευταία τέσσερα χρόνια. Εκτόξευσε στο Διάστημα ένα γιγάντιο σύννεφο πλάσματος (ιονισμένων σωματιδίων), του οποίου το μέτωπο έχει ήδη φτάσει στη Γη και διαταράσσει τις ραδιοεπικοινωνίες στη νότια Κίνα.

Η ηλιακή έκρηξη που κατέγραψε η NASA, μια «εκτίναξη στεμματικού υλικού» (CME), κατατάχθηκε στην ανώτατη «Κατηγορία Χ».

«Οι εκλάμψεις Kατηγορίας X είναι τα ισχυρότερα ηλιακά συμβάντα, τα οποία μπορούν να προκαλέσουν μπλακάουτ στις ραδιοεπικοινωνίες και καταιγίδες ακτινοβολίας μεγάλης διάρκειας» ανακοίνωσε η NASA.

Οι γεωμαγνητικές καταιγίδες διαρκούν συνήθως 24 με 48 ώρες, ορισμένες όμως μπορούν να παραταθούν για αρκετές ημέρες, όπως προειδοποιεί η αμερικανική Εθνική Υπηρεσία Μετεωρολογίας.

«Οι ραδιοεπικοινωνίες βραχέων κυμάτων εδάφους-αέρα και θαλάσσης-εδάφους, καθώς και οι ερασιτεχνικές ραδιοεκπομπές, είναι ευάλωτες σε διακοπές στη διάρκεια γεωμαγνητικών καταιγίδων. Τα συστήματα πλοήγησης όπως το GPS επίσης ενδέχεται να επηρεαστούν» εξηγεί η ανακοίνωση.

Το υλικό που εκτινάχθηκε από την ατμόσφαιρα του Ήλιου κινείται προς τη Γη με ταχύτητα 900 χιλιομέτρων το δευτερόλεπτο, δείχνουν τα δεδομένα από το Παρατηρητήριο Ηλιακής Δυναμικής (SDO) της NASA.

Η έκλαμψη Κατηγορίας Χ ξέσπασε στις 03.56 ώρα Ελλάδας την Τρίτη, και το σύννεφο πλάσματος που εκτίναξε φτάνει στη Γη την Πέμπτη 17 Φεβρουαρίου. Είχαν προηγηθεί δύο ακόμα εκρήξεις μικρότερης έντασης.

Η τελευταία έκρηξη επεκτάθηκε από μια ηλιακή κηλίδα στην Ενεργή Περιοχή 1158 του νότιου ημισφαίριου του Ήλιου, το οποίο παρέμενε πιο ήσυχο το τελευταίο διάστημα σε σχέση με το βόρειο ημισφαίριο του άστρου.

Όπως αναφέρει το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων, η Μετεωρολογική Υπηρεσία της Κίνας ανέφερε σήμερα ότι η γεωμαγνητική καταιγίδα προκάλεσε «απότομες ιονοσφαιρικές διαταραχές» και ακόλουθο μπλακάουτ στις ραδιοεπικοινωνίες βραχέων κυμάτων στο νότιο τμήμα της χώρας.

Στη Βρετανία, η Γεωλογική Υπηρεσία (BGS) ανακοίνωσε ότι την Πέμπτη η ηλιακή καταιγίδα θα μπορούσε να φέρει το Βόρειο Σέλας πολύ νοτιότερα από ό,τι συνήθως, ακόμα και μέχρι τη Σκωτία.

Στο παρελθόν, ανάλογες γεωμαγνητικές καταιγίδες είχαν προκαλέσει σοβαρές διακοπές ηλεκτροδότησης, όπως συνέβη στο Κεμπέκ του Καναδά το Μάρτιο του 1989.

Το 2009, έκθεση που συντάχθηκε για λογαριασμό της NASA προειδοποιούσε ότι οι ηλιακές καταιγίδες μπορούν να υπερφορτώσουν τους μετασχηματιστές υψηλής τάσης και να προκαλέσουν βραχυκυκλώματα.

Σύμφωνα με την έκθεση, ένα τέτοιο συμβάν θα μπορούσε να κοστίσει στις ΗΠΑ δύο τρισεκατομμύρια δολάρια το πρώτο έτος μετά την καταιγίδα, ενώ για την πλήρη αποκατάσταση των ζημιών θα μπορούσε να χρειαστεί μια δεκαετία.

Πηγή: ΤΑ ΝΕΑ On-line.

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Ζωή χωρίς τον άνθρακα - Ένα εξωγήινο σενάριο


H ΝΑSA λυπάται πολύ που δεν ανακοίνωσε – πριν από λίγο καιρό, όπως θα θυμάστε ίσως – την ύπαρξη εξωγήινης ζωής «εκεί έξω». Αυτό που ανακοίνωσε, όμως, είναι πως ανακάλυψε ότι η ζωή όπως την ξέραμε μπορεί να αλλάξει, στο DNA (δεσοξυριβονουκλεϊκό οξύ), δηλαδή στις βασικές αρχές του.

Το βακτήριο που ανακαλύφθηκε στη λίμνη Μόνο της Καλιφόρνια έχει μία πολύ όμορφη ιδιότητα: Να αντικαθιστά το φώσφορο (το οποίο είναι ένα από τα βασικά στοιχεία για την ύπαρξη ζωής μαζί με τον άνθρακα, το υδρογόνο, το άζωτο, το οξυγόνο και το θείο) με το αρσενικό, ένα χημικό στοιχείο που είναι κατά βάση δηλητηριώδες και κανείς μέχρι τώρα δεν μπορούσε να φανταστεί πως θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί ως βάση ζωής.

Η ανακάλυψη αυτή έγινε από την επιστήμονα Felisa Wolfe Simon και την ομάδα της, και μετά από συνεργασία με χημικούς, βιολόγους, μικροβιολόγους και άλλου είδους επιστήμονες της NASA, ανακάλυψαν κοντά στην «εξωγήινα» πανέμορφη λίμνη στην οποία δεν ευδοκιμεί τίποτα, οργανισμούς που μπορούν και ζουν σε μεγάλη συγκέντρωση δηλητηριώδους αρσενικού.

Παίρνοντας δείγματα από το μικρόβιο και αφήνοντας τα να ευδοκιμήσουν σε ένα επιστημονικό εργαστήριο σε φιάλες με αρσενικό και τα υπόλοιπα «θρεπτικά» στοιχεία, φαίνεται πως οι επιστήμονες ανακάλυψαν κάτι το επαναστατικό: Ο μικροοργανισμός αυτός αντικατέστησε το φώσφορο στον ίδιο του τον οργανισμό, με αρσενικό, και έτσι ήκμασε.
Είναι εύλογο το ερώτημα μετά από μία τέτοια ανακάλυψη η οποία μπορεί να αλλάξει την οπτική μας προς τη μαγεία και τη δύναμη της ζωής, να ερωτηθούμε επηρεασμένοι από την ανθρώπινη ανάγκη να καταλάβουμε εάν είμαστε μόνοι μας.

Εάν ένας οργανισμός δεν ακολουθεί τους «φυσικούς», όπως τους γνωρίζαμε μέχρι σήμερα, νόμους, τότε αναγνωρίζουμε πως αυξάνουν κατακόρυφα οι πιθανότητες, για την ύπαρξη οργανισμών οι οποίοι να επιβιώνουν υπό συνθήκες άγνωστες σε εμάς «εκεί έξω». Σύμφωνα δε με ορισμένους επιστήμονες, η ύπαρξη «εξωγήινων» μικροοργανισμών στη Γη σημαίνει ότι η ζωή - σε διάφορες μορφές - μπορεί να έχει εμφανιστεί κι εξαφανιστεί αρκετές φορές στην ιστορία της Γης.

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Τρία γιγάντια διαστημόπλοια έρχονται στη Γη


Τρία γιγάντια εξωγήινα διαστημόπλοια κατευθύνονται προς τη Γη

Η έγκυρη ρωσική εφημερίδα Pravda, στη διαδικτυακή της έκδοση, προβαίνει σε μια σημαντική αποκάλυψη: Αφενός επιβεβαιώνει την ύπαρξη των Αγνώστου Ταυτότητας Ιπτάμενων Αντικειμένων (Α.Τ.Ι.Α.), αφετέρου μας ενημερώνει ότι τον Δεκέμβριο του 2012 θα καταφτάσουν στη Γη τρία γιγάντια εξωγήινα διαστημόπλοια!

Τα δύο προπορευόμενα διαστημόπλοια είναι μικρότερα σε μέγεθος, ενώ το τρίτο και μεγαλύτερο έχει διάμετρο περίπου 240 χιλιομέτρων. Τούτη τη στιγμή, η εξωγήινη αρμάδα βρίσκεται στον Πλούτωνα. Σύμφωνα πάντα με το συγκεκριμένο δημοσίευμα, ο εντοπισμός των εξωγήινων διαστημοπλοίων έγινε από την NASA, μέσω του προγράμματος HAARP για τη μελέτη του βόρειου σέλας στην Αλάσκα, ενώ θα γίνουν πλήρως ορατά και από οπτικά τηλεσκόπια όταν θα πλησιάσουν στον Άρη!

Η εφημερίδα δημοσιεύει μάλιστα φήμες κατηγορώντας τους Αμερικανούς ότι όταν προσεδαφίστηκαν στην Σελήνη εκεί διέκριναν και άλλα πατήματα πιθανόν από εξωγήινη ζωή, τα οποία κράτησαν για τον εαυτό τους, χωρίς να δημοσιεύσουν τις πληροφορίες. Το 1988, ένας εξέχων Κινέζος αξιωματούχος, μέλος του διαστημικού προγράμματος της χώρας, παρουσίασε φωτογραφίες από ανθρώπινα βήματα στη σεληνιακή επιφάνεια. Ο υπάλληλος δήλωσε ότι έλαβε τις πληροφορίες από αξιόπιστη πηγή, ότι οι φωτογραφίες αυτές χρονολογούνται από 3 Αυγούστου 1969 – δύο εβδομάδες μετά την άφιξη των Armstrong και Aldrin πάνω στην επιφάνεια της Σελήνης, στις 20 Ιουλίου 1969, χωρίς τα πατήματα να ανήκουν στους Αμερικανούς κοσμοναύτες.

Ο ίδιος Κινέζος αξιωματούχος, ο Μάο Καν, δήλωσε ότι είχε λάβει πάνω από 1.000 μυστικές φωτογραφίες της NASA που απεικονίζουν όχι μόνο τα ανθρώπινα χνάρια, αλλά ακόμη και ένα ανθρώπινο πτώμα στην επιφάνεια της Σελήνης.

«Μερικά από τα οστά του σκελετού έλειπαν», είπε ο αξιωματούχος. «Το ανθρώπινο πτώμα πρέπει να έχει πέσει στη Σελήνη από εξωγήινα αστρόπλοια και ακόμη υπάρχουν δείγματα ιστών, κατάλληλα για την έρευνα».

Σημειώνουμε επίσης ένα εντυπωσιακό στοιχείο σχετικά με την επικείμενη άφιξη των «Ξένων» στη Γη: Η ημερομηνία που τα τρία διαστημόπλοια υπολογίζεται ότι θα βρίσκονται στη γειτονιά μας, συμπίπτει με πρόσφατα καταστροφολογικά σενάρια στηριγμένα πάνω σε πανάρχαια ημερολόγια των Μάγιας, όπου αναφέρεται η 21η Δεκεμβρίου του 2012 ως «τέλος εποχής»…

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS